1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Ръководствата на Агенциите по храните на България и Гърция ще вземат общи мерки за храните с изтекъл срок

Ръководствата на Агенциите по храните на България и Гърция ще вземат общи мерки за храните с изтекъл срок

Срещата се състоя в рамките на провеждащия се днес в Брюксел съвет на министрите на земеделието

Ръководствата на Агенциите по храните на България и Гърция ще се срещнат и уточнят общи мерки във връзка със зачестилите случаи на храни с изтекъл срок и без документи, които влизат от южната ни съседка. За това се разбраха министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и генералния секретар на Министерството на земеделието на Гърция Георгия Базоти-Мисони. Срещата се състоя в рамките на провеждащия се днес в Брюксел съвет на министрите на земеделието. Министър Найденов е предоставил информация на гръцкото министерство за откритите случаи на храни, които влизат от южната ни съседка с неясен произход и изтекъл срок на годност. Той настоява за взимането на спешни мерки и от двете страни.

Министрите на земеделието на ЕС обсъдиха в рамките на днешния съвет реформата в политиката по рибарство в общността. Реформата предвижда създаването на консултативен съвет за Черно море, който да се грижи за управлението на рибните ресурси и опазването на водите. Министър Найденов взе отношение по време на съвета, че Европейската комисия и всички страни членки трябва да бъдат привлечени към каузата за опазването на Черно море, а не само България и Румъния.

„Не може само ние и Румъния да се грижим за опазването на рибните ресурси и водите на Черно море, а останалите черноморски страни и държавите-членки да нямат отношение”, подчерта министърът пред своите колеги.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.