1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ-РА даде началото на информационната кампания за популяризиране на програмата „Училищен плод”

ДФЗ-РА даде началото на информационната кампания за популяризиране на програмата „Училищен плод”

В първата година от кампанията бюджетът е бил усвоен на 40%

„Каквото посееш, това ще пожънеш”, с тези думи изпълнителният директор на ДФЗ-РА Светослав Симеонов откри днес (01.12.2010г.) пресконференция по повод началото на информационната кампания за популяризиране на програмата „Училищен плод”. Нейната основна цел е да се създадат и изградят трайни хранителни навици у децата да консумират повече плодове и зеленчуци, като източници на витамини, защото негативната статистика сочи, че процентът на затлъстяване при подрастващото поколение у нас расте с всяка изминала година.

Бенефициенти по програмата са училищата и най-вече децата. 965  учебни заведения и 132 хиляди деца ще се възползват от тази европейска схема. 75% от програмата се финансира от ЕК, а 25% са национално съфинансиране. Кампанията ще се провежда посредством плакати, видеоклип, брошури. С децата ще се провеждат викторини, занимателни игри и други образователни дейности.

Бюджетът на програмата е разделен на две части – на първо място е схемата за доставка на плодове и зеленчуци, за която има 5 млн. лв., а 2 млн. 700 хил. лв. ще обезпечат съпътстващите дейности.

Вижте видео по темата...

Още информация по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.