1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕК запазва антидъмпинговите мита

ЕК запазва антидъмпинговите мита

Очертават се редица практики и начини за подпомагане на земеделските стопани да оптимизират използването на торове и да намалят зависимостта си

Европейският съюз запазва антидъмпинговите мита за внос на амониев нитрат от някои държави. Това е една от основните точки в дългоочакваната стратегия за торовете, представена в Брюксел от агрокомисар Януш Войчеховски.

Стратегията включва широк набор от действия и насоки за справяне с предизвикателствата, пред които понастоящем са изправени земеделските стопани и торовата промишленост в Европейския съюз, както и развиващите се страни. Очертават се редица практики и начини за подпомагане на земеделските стопани да оптимизират използването на торове и да намалят зависимостта си, като същевременно се гарантират добивите. В тази връзка Януш Войчеховски подчерта, че държавите членки могат да дават приоритет на постоянния и непрекъсваем достъп до природен газ за производителите на торове в своите национални планове за действие при извънредни ситуации в случай на въвеждане на нормирано разпределение на газа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.