1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАРА подписа договор за над 900 000 лева по ОП “Рибарство”

ИАРА подписа договор за над 900 000 лева по ОП “Рибарство”

С инвестицията ще бъде финансирано изграждането на ферма за производството на шаран и сом за консумация

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури подписа договор по мярка 2.1. „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна  програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/ г. за финансиране на проект за „Изграждане и оборудване на Ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки /садки/ на яз.”Александър Стамболийски”.

Проектът - Садкова инсталация “СПАКАЛ” за суперинтензивно отглеждане на риба е на фирма “Спакал” ЕООД. Договорът е на стойност 987 262 лв., а размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 592 357 лв.

С инвестицията ще бъде финансирано изграждането на Ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки за производството на шаран и сом за консумация. Садковата инсталация на „Спакал” ЕООД ще бъде разположена в акваторията на яз.”Ал.Стамболийски”, в местността “Хисаря”, землището на с. Горско Косово, община Сухиндол, област Велико Търново. Съоръженията ще бъдат разположени на производствена площ от 2,4 дка. Предвидено е проектът да бъде изпълнен през м. април 2011 г., като при реализацията му ще бъдат осигурени 10 нови работни места.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.