1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстоят нови назначения в ръководния екип на Държавен фонд "Земеделие"

Предстоят нови назначения в ръководния екип на Държавен фонд "Земеделие"

По неофициална информация сред тях са бивши кадри на ведомството по време на кабинета "Станишев"

Съвсем скоро ще има нови назначения в ръководния екип на Държавен фонд "Земеделие", стана ясно от изказване на земеделския министър Димитър Греков. В институцията предстои назначаването на зам.-ръководители на Фонда, като вероятно управителният съвет, който ще ги обсъжда, ще се събере на заседание следващата седмица.

Греков съобщи, че за постовете има "6-7 кандидати", но отказа да обяви имената им. По неофициална информация на "Капитал Daily" сред тях са бивши кадри на ведомството по време на кабинета "Станишев". Обсъжда се и вероятността броят на зам.-директорите да се увеличи от четири на пет.

Попълване на бройките


Въпреки че още с идването на новото правителство имаше информации, че предстоят смени сред зам.-директорите на Фонд "Земеделие", досега такива не са се случвали. В момента в институцията има само двама зам.-ръководители, а по време на кабинета на ГЕРБ те бяха четирима. Земеделският министър Димитър Греков съобщи пред журналисти, че предстои да се назначат нови зам.-директори, но не уточни дали те ще заемат овакантените места, или ще сменят някой от настоящите.

Стари кадри

По неофициална информация на "Капитал Daily" сред предложенията са кадри основно от мандата на тройната коалиция със спорна слава. Единият кандидат е Ализан Яхова, която беше последователно зам.-директор и директор на фонда при кабинета "Станишев". Яхова доби допълнителна популярност, след като малко преди парламентарните избори през 2009 г. тогавашният лидер на ДПС Ахмед Доган обясняваше на предизборна среща, че "разпределя порциите на финансирането" в държавата, сочейки именно нея.

Другото предложение е във Фонда да се завърне Велин Велев, който ръководеше отдел в институцията при тройната коалиция. Срещу Велев има подаден сигнал и разследване за натиск върху кандидати за европари да избират конкретни консултантски компании.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.