1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приоритет на експертите от РИОСВ през септември са били проверките за изпълнение на условията в разрешителните за заустване на отпадъчни води

Приоритет на експертите от РИОСВ през септември са били проверките за изпълнение на условията в разрешителните за заустване на отпадъчни води

За нарушения са наложени санкции във Варна, Хасково, Монтана и Велико Търново

За месец септември от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 1 905 проверки на общо 1 693 обекта. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 715 предписания. Съставени са 75 актове, от които 9 са за неизпълнение на дадени предписания. Издадени са 30 наказателни постановления на обща стойност 67 050 лв. За констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми и/или при неспазване на емисионните норми и ограничения, са наложени 17 санкции. Постъпилите суми по наложени санкции са 236 352 лв.

За превишения на индивидуалните емисионни ограничения в отпадъчни води, зауствани в повърхностни водни обекти са наложени санкции от екоинспекциите във Варна, Хасково, Монтана и Велико Търново. Най-голямата санкция е на “Солвей соди” АД, гр. Девня, в размер на 52 044 лв. За същото нарушение са наложени и имуществени санкции на „Колхида Сливен”АД, гр. Сливен в размер на 3 000 лв. от РИОСВ-Стара Загора и на „ИТД“ ЕООД - 1 000 лв. от РИОСВ-Пловдив.  

От РИОСВ-Благоевград е издадено наказателно постановление на стойност 3 000 лв., на „Пирин Ораново“ ЕООД, гр. Перник за непритежаване на разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води.

За непредставени данъчни декларации, в съответствие с изискванията на Закона за управление на отпадъците, с 5 000 лв. е санкциониран ЕТ "Огнян Петков", гр.Никопол (РИОСВ-Плевен), а за неводена отчетност на отпадъците са наложени имуществени санкции от по 2 000 лв. на "Феникс Инверс" ООД, гр.София (РИОСВ- Плевен) и “Еднократна употреба”, гр. Велико Търново (РИОСВ- Велико Търново).

За замърсяване на почва с нефтопродукти на площадка под парова инсталация към Национален детски екологичен комплекс, с. Ковачевци, община Ковачевци от РИОСВ-Перник е наложена еднократна санкция в размер на 1 285 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.