1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Лозана Василева: Земеделският отрасъл има нужда от изявени аграрни специалисти

Зам.-министър Лозана Василева: Земеделският отрасъл има нужда от изявени аграрни специалисти

С иновации младите хора могат да градят модерно и конкурентоспособно земеделие

„Земеделският отрасъл у нас има нужда от изявени аграрни специалисти, които да създадат мост между науката и бизнеса и да разгърнат потенциала си в помощ на земеделските производители“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, която откри академичната година в Аграрния университет в Пловдив. Тя допълни, че с иновации младите хора могат да градят модерно и конкурентоспособно земеделие.

„Аграрният университет е академична институция с авторитет, изграден през годините, с високия професионализъм на преподавателския състав при подготовката на кадри с висше образование. Знак за високото качество на образованието тук са отлично подготвените кадри, които прилагат успешно своите знания в практиката“, каза още заместник-министърът. Тя лично връчи студентската книжка на първокурсника Светлин Светлинов от специалност растителна защита, приет с най-висок бал.

Д-р Василева пожела на студентите уверено да следват пътя, който са избрали, защото само с упоритост и овладяването на нови знания ще намерят своето призвание.

Зам.-министър Василева участва и в откриването на Акредитирания лабораторен комплекс за изпитване на АУ – Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.