1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ЕК започна информационна кампания "50 години Обща селскостопанска политика"

ЕК започна информационна кампания "50 години Обща селскостопанска политика"

Снимка:

Благодарение на ОСП вече половин век европейските граждани се радват на продоволствена сигурност

Европейската комисия започна информационна кампания "50 години Обща селскостопанска политика", с която отбелязва 50-ата годишнина на един от основните елемент на европейската интеграция, съобщи ЕК.

Благодарение на Общата селскостопанска политика (ОСП) вече половин век европейските граждани се радват на продоволствена сигурност и жизнеспособни селски райони. Едногодишната информационна кампания включва сайт, пътуваща изложба, аудио-визуални и печатни материали, както и събития в Брюксел и държавите от ЕС.

"2012 година е важна не само, за да си спомним за изминалите 50 години история, но и най-вече, за да насочим погледа си към нова реформа на Общата селскостопанска политика", каза Дачиан Чиолош, еврокомисар по селското стопанство и развитието на селските райони.

"През 1962 г. европейците бяха загрижени предимно за това дали ще имат достатъчно храна на трапезата си. Днес продоволствената сигурност продължава да бъде от значение, но сме изправени и пред нови предизвикателства, например, изменението на климата и устойчивото използване на природните ресурси. Настоящата кампания ще способства за отразяването на тази промяна", посочи еврокомисарят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.