1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Имелът помага срещу рак на дебелото черво

Имелът помага срещу рак на дебелото черво

Екстрактът от растението помага на имунната система на тялото да се пребори с туморите

Имелът помага срещу рак на дебелото черво, установиха германски учени. Изследователите открили, че екстракт от растението може да помогне в борбата срещу този вид рак. Пациентите, на които редовно бил инжектиран екстракта от имел в кръвта, проявявали по-малко странични ефекти при химиотерапията и живели по-дълго от тези, които не били лекувани с имел.

Смята се, че екстрактът помага на имунната система на тялото да се пребори с туморите и бързо да изчиства токсините, останали в тялото след химиотерапията. "Резултатът е убедително доказателство, че има значителен положителен ефект от лечението с екстракт от имел", заключават учените, ръководени от проф. Курт Цанкер от Германския институт по имунология и експериментална онкология. Те лекували 429 пациенти с екстракта от имел и сравнили резултатите с 375 пациенти, които били лекувани с конвенционални средства.

Изследването, публикувано в "The Society For Integrative Oncology", установило, че само 19% от тези, които получили екстракта от имел, проявили странични ефекти от химиотерапията спрямо 48% от другата група. Освен това те били с 32% по-вероятно да са живи пет години след започването на терапията. /БГНЕС

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.