1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. На семинар в Пловдив бяха обсъдени предизвикателствата на новия програмен период на ОСП

На семинар в Пловдив бяха обсъдени предизвикателствата на новия програмен период на ОСП

Снимка:

Лектори на семинара бяха експерти от МЗХ

Новите възможности за финансиране на фермерите след промените в Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 г., проекта на Регламент за развитие на селските райони в периода 2014-2020 г. и напредъка при усвояването на средства по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от ПРСР у нас бяха основните теми на семинар, проведен от експерти на МЗХ в град Пловдив. Форумът беше иницииран в рамките на Дните на отворените врати, близо до панаирните палати на „Агра 2012“ – в  хотел „Марица“.

Лекторите, експерти от Дирекциите „Развитие на селските райони“ и “Директни плащания и пазарна подкрепа” на МЗХ Слави Кралев, Мая Нинова и Владислав Цветанов изнесоха детайлни презентации по актуални теми и отговориха на въпросите, възникнали в момента на представянето им. По време на семинара бяха дискутирани конкретни проблеми от практиката на присъстващите земеделски стопани от област Пловдив.

Фермерите изразиха становището, че са изправени пред предизвикателството в кои сектори и в кои нови продукти да инвестират, за да устоят на конкуренцията. Затова и болшинството от присъстващите на семинара земеделски производители искаха да са наясно с новите условия, предимства или ограничения на предстоящия програмен период на ПРСР и реформирана Обща селскостопанска политика (ОСП).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.