Ondo - цялостно smart решение за автоматизирано напояване, торовнасяне, климат контрол и мониторинг на земеделски култури

Всеки фермер може да ползва Ondo от компютъра си вкъщи или от мобилното си устройството

На регионалния земеделски пазар вече се предлага цялостно решение за автоматизирано капково напояване, торовнасяне, климат контрол и мониторинг в земеделието. Продуктът Ondo е разработен от българска компания и единствен борави с  платформа, която обединява както хардуера, така и софтуера, необходими за автоматизацията на процесите при отглеждането на всякакви земеделски култури.

Въпреки кризата с коронавируса земеделските производители продължават с неотложните дейности по отглеждането на културите както на полето, така и в оранжериите. Пресните зеленчуци, плодове и зърно са сред жизненонеобходимите стоки, а Ondo e навременно решение, което идва на пазара, за да подпомогне земеделските производители да преминат по-безболезнено през кризисния период, като същевременно инвестират в дълготрайното повишавана не конкурентоспособността си.

Според статистиката през последните пет години в България са изградени над 1000 декара нови оранжерии- блоков тип- от 5 до 30 декара, но едва 5 % от напояваните полета са автоматизирани.  Земеделският сектор в региона се нуждае от технологична подкрепа, за да бъде конкурентоспособен на европейския и световен пазар, а Ondo предлага модерно дигитално решение както за големите, така и за малките земеделски производители, чрез което те бързо да се превърнат в лидери в бранша.

„Ondo запълва една дълбока ниша в модерните решения за умно земеделие, като спестява на земеделските производители неудобството да търсят и интегрират различни решения за отделните дейности в своите земеделски площи. Когато имаш само автоматизирано капково напояване, но не следиш в реално време как работи то и как се синхронизира с торовнасянето, например, рискът от възникване на проблеми, които ти носят съществени финансови загуби, е огромен. Ondo решава именно тези проблеми”, споделя изпълнителният директор на Ondo Ивайло Енев.

Ondo е подходящ за всякакъв вид култури, вкл. оранжерии, полски култури, лозови масиви, овощни градини и др. Внедрявайки Ondo, земеделските производители спестяват до 85% от разходите за вода при напояване, до 50% от разходите за енергийни ресурси- ток, дизел, газ. Ondo гарантира до 40% по-високи добиви и намалява риска от човешки грешки в работния процес до 60%.

ондо

„Всеки фермер може да ползва Ondo от компютъра си вкъщи или от мобилното си устройството, като проследява в реално време какво се случва в неговата оранжерия или земеделска площ, без нуждата да е на полето постоянно. Изработили сме много лесен за работа, интуитивен и модерен потребителски интерфейс. Осигуряваме и денонощна поддръжка на инсталирани системи, както и безплатни онлайн консултации за възможностите за инсталиране на Ondo и очакваните финансови ползи за нашите клиенти”, казва технологичният директор на Ondo Иван Драгоев.

Само месец след появата си и благодарение на безкомпромисното качество и достъпна цена Ondo стъпва здраво на регионалния пазар, подготвяйки и реализирайки инсталиране на системата в България, Северна Македония и Гърция.

Повече подробности за Ондо може да намерите на: нашия сайт,  страницата ни във Facebook, страницата ни в Instragram

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.