ОСП след 2020 – Изборът на България

Най-мащабното международно събитие в агросектора ще бъде излъчвано и онлайн

Безспорно най-мащабното събитие с международно участие, случвало се някога на българската агро-сцена, ще се проведе утре, 21 септември от 10.00 часа в София, зала Роял на хотел Балкан /Шератон/. Местата в залата са вече запълнени, а онези, които нямат възможност да се включат в дебата, е предвидено излъчване на събитието на живо онлайн, чрез стрийминг на www.bcap.bg , www.inteliagro.bg , www.agroinnovations.bg , www.fermer.bg .

Дебатът „ОСП след 2020 – Изборът на България“ за втори път събира у нас представители на различни държави-членки на ЕС, топ-експерти по обща селскостопанска политика и най-актуалните и дискутирани в момента нейни елементи – управление на риска, финансови инструменти, околна среда, социални аспекти и др. На фона на активизирането на бранша в последните месеци и неговото старание на подпомогне страната ни при подготовката на стабилна и адекватна национална позиция по ОСП, представяйки своята гледна точка, този дебат е изключително своевременен. Поради тази причина в него участие се очаква да вземат всички активни браншови организации от секторите земеделие, хранително-вкусова промишленост и развитие на селските райони у нас. Те ще имат възможността да „сверят часовниците си“, изслушвайки националните позиции на Франция, Испания, Ирландия и Полша, както и възгледите за перспективите пред най-скъпата европейска политика на един от водещите експерти в тази област – анализаторът Алън Матюс.

Ще бъде направен и паралел с получените резултати от проведеното национално публично обсъждане в рамките на инициативата „ОСП след 2020 – Изборът на България“, което имаше за цел да въвлече в дебата освен пряко заинтересованите страни, и широката общественост, тъй като европейската земеделска политика е важна за всички потребители-граждани на ЕС.

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов, представителите на Европейската комисия Иман Буут и Нивелин Ноев, експертите Арнд Спан и Алън Матюс, представителят на Копа-Коджека и на най-голямата земеделска организация в Италия с над милион и половина членове (Coldiretti) – Паоло Магараджия – това са само част от имената, които ще вземат участие във форума утре.

Инициативата „ОСП СЛЕД 2020 – ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ се организира от Институт за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро с участието на най-голямата земеделска организация в ЕС, Copa-Cogeca и се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите, Румен Порожанов.

Подробности и програма на събитието...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.