1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Политически партии подкрепят земеделски производители

Политически партии подкрепят земеделски производители

"Обединени земеделци", СДС и Зелените настояват за генерална промяна в управлението на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”

"Обединени земеделци", СДС и Зелените заявяват подкрепата си за протестната декларация  на браншовите организации на земеделски производители във връзка с проблемите, касаещи хиляди български фермери, от които се изисква връщане на субсидии, получени за 2009 г.

Очевидно е, че механизмът за получаване на субсидии е непрозрачен, неясен и труден за фермерите. Недопустимо е издаването на актове за нарушения със стара дата и променени нормативни изисквания, без извършени проверки на място, без земеделските производители да бъдат информирани за това и без да им бъде дадена възможност да се защитят.

Партиите отдавна алармират за хаоса и проблемите при управлението на сектор „Земеделие”, които се потвърждават и от масовото недоволство на земеделските производители.             

Този начин на действие компрометира идеите и целите на Общата селскостопанска политика на ЕС, съсипва българското земеделие и води до загуби за българската икономика и регионално развитие.

Трите политически партии настояват за генерална промяна в управлението на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие” - Разплащателна агенция в посока на прозрачно и законно прилагане на европейските политики в сектор „Земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.