1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Продължават валежите в цялата страна

Продължават валежите в цялата страна

Минимални температури между минус 3°С и 2°С

В Източна България валежите ще са предимно от дъжд, по-късно от дъжд и сняг и след обяд ще спират. Ще бъде ветровито – с умерен, в Северна България и източните райони до силен северозападен вятър. Минимални температури между минус 3°С и 2°С, максимални между 0°С и 5°С, в София минимална около минус 2°С, максимална около 0°С. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от  Агенция “Фокус”.

По Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. След обяд валежите ще спрат. Максимални температури 5°С - 7°С, температурата на морската вода е 8°С.

Значителна ще е снежната покривка в планинските райони на Западна България и в централната част на Северна. По Старопланинските проходи ще има опасност от преспи и навявания. Видимостта ще е намалена. Ще духа силен до бурен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около минус 2°С, на 2000 около минус 7°С.

В неделя вятърът ще отслабне. След временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, в следобедните часове отново в Западна и Централна България ще има превалявания от сняг, но в повечето райони слаби. Студено, с минимални температури между минус 10°С и минус 5°С, максимални около нулата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.