1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Секретарка „вкарва” Pepsi с милиард долара

Секретарка „вкарва” Pepsi с милиард долара

Компанията ще пие една студена дестилирана вода

 

Компанията за производство на безалкохолни напитки PepsiCo трябва да изплати компенсация в размер 1,26 милиарда долара по иска на двама жители на САЩ, според които е била открадната идеята им за производство на дестилирана вода, съобщава АП.

Съдът се произнесъл в полза на ищците, тъй като на заседанието не се явили представители на гиганта PepsiCo заради разсеяността на секретарка, забравила за получената призовка.

През април Чарлс Джойс и Джеймс Войт се обърнали към съда в окръг Джеферсън с иск, по който ответник била компанията и дистрибуторските фирми Wis-Pak и Carolina Canners. В иска се твърди, че през 1981 година Джойс и Войт предложили на представители на последните две фирми технология за производството на бутилираната вода "U.P.". Двамата дори подписали споразумение за неразгласяване на конфиденциална информация, но то било нарушено, и през 1994 година PepsiCo започнала производството на водата "Aquafina" по същата технология, без да уведоми авторите й. Юридическата фирма Stith & Stith, представляваща интересите на PepsiCo, получила съобщение за постъпилия в съда иск на 11 юни. На 15 септември компанията пренасочила писмото в юридическия отдел на PepsiCo, но секретарката Кати Хенри забравила за него, твърде заета с подготовката на заседанието на директорския борд. Твърде неприятна изненада очаквала компанията заради тази разсеяност, когато на 5 октомври получила решението от проведеното на 30 септември в тяхно отсъствие заседание и решението на съда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.