1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Селското и горското стопанство да бъдат задължителни учебни предмети

Селското и горското стопанство да бъдат задължителни учебни предмети

За това настояват германски земеделски организации

Селското и горското стопанство да бъдат задължителни учебни предмети. За това настояват германски земеделски организации. Аргументите - всяко общество трябва да знае как се произвеждат хранителните продукти.

В Германия почти 75 процента от населението живеят в градовете и повечето хора са загубили връзка със земята и селското стопанство. Днешните деца не познават природата и не знаят откъде идва храната. Затова е важно тези въпроси да се обсъждат в училищата, настояват браншовите организации.

Един немски фермер днес изхранва средно по 145 човека, двойно повече, отколкото преди четвърт век. Производствените методи са се променили, както и в други отрасли на икономиката. Съвременните технологии намират все по-голямо приложение в земеделието.  Затова на учениците трябва да се покаже модерното селско стопанство и отговорната работа на фермерите. Ако има такъв предмет в образователната програма  учениците ще получат по-добри познания за природата и производството на храни, се казва в становище на инициаторите на идеята.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.