1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ще има увеличение на директните плащания за българските земеделски производители с около 30%

Ще има увеличение на директните плащания за българските земеделски производители с около 30%

Снимка:

Това съобщи евродепутатът от групата на ЕНП Мария Неделчева

Ще има увеличение на директните плащания за българските земеделски производители с около 30 процента, като желанието на страната ни е това да бъде факт от началото на 2014 г. Това съобщи за Дарик евродепутатът от групата на ЕНП Мария Неделчева. В интервю за предаването „Европа сега" тя коментира хода на дебатите по реформата на Общата селскостопанска политика. По думите на Неделчева разговорите по темата навлизат в най-решителната си фаза и към момента аргументите на България се чуват в ЕК.

Според българския евродепутат несъмнено увеличение на директните плащания ще има, въпросът е доколко това ново разпределение ще бъде такова, че да поставя в равни условия новите и старите страни членки на ЕС. „Знаете, че ние от самото начало се борим за 100-процентово изравняване, но на този етап това, което имаме като индикации е за увеличение около 30%, което не е никак лошо, когато се вземат предвид показатели като стандарт на живот и начин, по който е организирано земеделието", обясни Мария Неделчева.

„Хубавата новина е, че на този етап увеличението за нашите земеделци със сигурност ще достигне 30 процента. Това не бива да ни удовлетворява, то е една първа решителна крачка. Сега трябва да се съсредоточим върху това да постигнем още по-голямо увеличение и най-вече то да бъде факт на 1 януари 2014 г., а не 2016 г., както е записано в сегашните текстове", обясни още евродепутатът от групата на ЕНП.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.