1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ще отглеждат растения и на Луната

Ще отглеждат растения и на Луната

Парникът ще съдържа семена на устойчиво растение, сходно на брюкселското зеле

Paragon Space Development Corporation (ParagonSDC.com) разкри своята първа стъпка за отглеждането на цветя, а евентуално и на зеленчуци, на лунна почва. Аризонската компания, която партнира на НАСА, нарича проекта си "Лунен оазис".

Устройството изглежда като затворен парник в 46-сантиметрова триъгълна алуминиева рамка. Целта му е да осигури безопасно приземяване на лабораторното устройство на лунната повърхност и да защитава растенията в него.

Миниатюрният парник ще бъде изстрелян в космоса от Odyssey Moon Ltd, което означава, че бъдещите тестове ще се проведат най-рано през 2012 г. Когато излетят, парникът ще съдържа семена на устойчиво растение, сходно на брюкселското зеле, което се използва за производство на готварско масло и храна за животни.

Растението разцъфтява за 14 дни, което означава, че може да завърши жизненият си цикъл само за една лунна нощ.

Колонизирането на Луната или Марс изглежда далечно, но е важно да направим тези изследвания сега, заяви президентът на Paragon Джейн Пойнтър.

Отнема много време да се извършат изследвания и да се създадат надеждни системи, преди да се появят колонистите, обясни тя.

"Колониите имат нужда от програма за био-регенерация. Една колония е там, за да остане там. Не можеш просто да си вземеш кошничката за пикник и да си отидеш у дома", добавя тя./vesti.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.