1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Започва Националният аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”

Започва Националният аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”

За първи път чрез интернет портала AGRO.BG форумът ще се предава на живо

ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН САМО В ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛА WWW.AGRO.BG

За 16-ти пореден път Националният аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него” ще се проведе в курорт Албена. Форумът започва днес и ще продължи до 18 ноември. Той се организира от „Добрички панаир” АД със съдействието на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие”.

Официалното откриване на семинара е насрочено за утре – 16.11.2010 г. от 9,30 ч. Покани са отправени до зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, изп. директор на Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов, кметът на Добрич Детелина Николова. Приветствие към участниците ще направи и Мария Неделчева – евродепутат и член на Комисията по земеделие в Европейския парламент.

За първи път чрез интернет портала AGRO.BG всички дискусии и лекции на семинара ще могат да бъдат проследени на живо. Лектори ще бъдат Иван Костадинов – „Пионер семена България”; д-р Мирослав Титянов – „Лемир Агро” ООД; доц. д-р Аргир Живондов – директор на Институт по овощарство, гр. Пловдив; доц. д-р Заря Ранкова – зам.-директор на Институт по овощарство, гр. Пловдив; Николай Николов – БАСФ ЕООД; Иво Куманов – „НИК” ООД; инж. Филип Филипов – „Агромашина” ЕООД, гр. София; Мирослав Николов – „Кубота България”; Веселин Петков – „Мегатрон сервиз” АД; ст.н.с. д-р инж. Калин Каров – „Агроника Каров и Сие” ООД; Борислав Борисов – Fermer.bg; доц. д-р Костадин Костов – завеждащ секция по „Селекция на зърнено-житните култури”, ДЗИ-Ген. Тошево; инж. Николай Колев – „Металагро” АД.  

16-то издание на аграрния семинар ще събере представители на браншови организации, арендатори, фермери, председатели на кооперации и частни земеделски производители от цялата страна. Участниците ще представят своите предложения, възможности и готовност за диалог с цел разрешаване на проблемите в сектора. Ще бъдат дискутирани темите, свързани с усвояването на европейските средства за земеделие и развитие на селските райони, предложенията на България по отношение на Общата селскостопанска политика на ЕС, защита на интересите на страната ни при промяна на ОСП и др. Фермери и лектори от МЗХ, Държавен фонд „Земеделие”, Комисията по земеделие и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще обсъдят схеми за кредитиране на земеделските производители.

По време на форума „Добрички панаир” ще връчи традиционните си призове в две категории – „Агробизнесмен на годината” и „Земеделска кооперация на годината”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.