1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зоокът

Зоокът

Истории от страната

Кучета, мечки и маймуни с общ началник – така пловдивският вестник „Новият глас” съобщава за планираните промени на собствеността върху Зоокъта в Пловдив, който сега е затворен. Той преминава към предприятието на общината „Зооветеринарен комплекс”. Така обитателите на зоологическата градина ще могат да разчитат на лекарската помощ от ветеринарите в кучкарника, както и на чисто новата операционна там, пояснява вестник „Глас”.

По темата за бездомните животни и Зоокъта „Марица” изважда друг акцент - Глоби, ако помиярите са без топла вода. Условието е поставено от Европейския съюз. „Пенсионери мечтаят за кучешки живот” е заглавието на специален коментар на вестника.

20 лв. струва подстрижка на куче, кастрация на котка излиза 50 лв., съобщава русенският в. "Бряг". Въвеждат ценоразпис на услугите в приюта за животни. Той предстои да бъде гласуван на общинската сесия на 12 ноември. Според предложението на общинската администрация цените на услугите са разделени в две категории - манипулации и хирургични и акушерски операции. Прегледът на куче или котка в приюта ще струва 10 лева. 2 лв. е поставянето на инжекция, а 7 лева на абокат. Ако се наложи кръвопреливане на животно, таксата е 100 лв. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.