1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Делегация от немския Университет в Гисен посети Тракийски университет – Стара Загора

Делегация от немския Университет в Гисен посети Тракийски университет – Стара Загора

Ветеринарномедицинските факултети на Тракийския университет и университета в Гисен официално си партнират в областта на анатомията и репродукцията

Деканското ръководство на Ветеринарномедицинския факултет на немския университет в Гисен, водена от декана на факултета проф. Мартин Крамер посети Тракийски университет – Стара Загора.

Гостите от Германия върнаха визитата, след посещение на ректора доц. Добри Ярков в Гисен и по негова покана. Университет и в частност ветеринарномедицинският им факултет са на едно от най-високите световни нива във ветеринарната медицина и заимстването на немския опит в България е изключително полезно за специалистите и развитието на Старозагорската алма матер, която пък е национален лидер във ветеринарномедицинското образование.

VMD

Проф. Мартин Крамер изрази своите добри впечатления и оптимистични виждания за бъдещето на Тракийския университет:

“Много е важно ветеринарните специалисти от Европа да работят заедно. Тук, в Стара Загора, намерихме много приятели, с които можем да се учим един от друг, да обменяме опит в областта на образованието, в менажирането на университетските ветеринарни болници, в работата с животни и във всички останали области, които ни засягат.

VMD

Ветеринарномедицинските факултети на Тракийския университет и университета в Гисен официално си партнират в областта на анатомията и репродукцията отдавна, но с идването на новия ректор доц. Добри Ярков започна истинското развитие на нашите отношения. Сигурен съм, че двата факултета ще работят заедно във всички сфери на ветеринарната медицина още по-задълбочено. А визията ни за в бъдеще на университетско ниво е да започнем сътрудничество и с останалите ни факултети.

VMD

Стартирането на Университетската ветеринарна болница е нещо изключително полезно за университета и обществото. Визията, която имат ректорът, деканът и ръководството е модерна и стъпка по стъпка, с добрите си специалисти, те вървят в правилната посока. Всеки университет има свой собствен път, но има нужда и от приятели и партньори в надграждането на своето бъдеще. Тракийски университет върви смело напред, във вярната посока, а университетът в Гисен ще бъде винаги негов партньор и приятел.“

VMD

Ръководството на Тракийския университет и на Ветеринарномедицинския факултет останаха удовлетворени от посещението, от начертаните нови идеи за сътрудничество и обмяна на опит.

VMD

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.