1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Птици върху паметници и пешеходни алеи в София и Стара Загора

Птици върху паметници и пешеходни алеи в София и Стара Загора

Снимка:

Инициативата е на сдружение „Трансформатори” и се осъществява с участието на БДЗП

Птици върху паметници и пешеходни алеи могат да бъдат видени в София и Стара Загора. Инициативата е на сдружение „Трансформатори” и се осъществява с участието на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Моно Колектив и арх. Камелия Белинчева.

Птиците и градската среда имат множество допирни точки. Една от тях е иновативна и модерна. Тя показва връзката между птиците и различните елементи от градската среда. Първата такава провокативна среща предлага сдружение „Трансформатори” в петък – Денят на народните будители. Точно в 19:00 ч. върху паметника „1300 години България” пред Националния дворец на културата (НДК) в София ще се състои прожекция – 3D mapping. Тогава може да видите видео кадри на птици от филма на Моно Колектив и БДЗП – „Те отлитат” върху паметника. Идеята е на арх. Камелия Белинчева. Нейната концепция е сред спечелилите в конкурс за видео-прожектиране върху паметници на културата. Повече за събитието може да научите тук.

Другият опит на сдружение „Трансформатори” да превърнат провокативни градски места във временни артистични сцени се случва в Стара Загора. На пет локации в града на липите през ноември всяка вечер лампи-проектори ще прожектират информация за различни важни за околната среда дейности и инициативи. Опазването на дивите птици и българската природа е една от тях. Ако сте в града, огледайте се, и ще разберете интересни факти за БДЗП. Кратките видео филми може да откриете върху пешеходни алеи, фасади на сгради и други нестандартни „екрани” от заобикалящата ни градска среда. Засега само в Стара Загора. Този нов подход за реклама в градската среда използва минимални ресурси и е повод за преосмисляне и осъвременяване на средствата, които използваме за реклама. Повече за събитието тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.