1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – София спря принудително засипването на терени в местността „Боянско блато“

РИОСВ – София спря принудително засипването на терени в местността „Боянско блато“

Районът се явява местообитание на над 100 вида птици, на редица защитени видове животни, включени в Приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие

Във връзка с постъпил сигнал относно “засипване с пръст и рязане на дървета в Боянското блато”, е извършена извънредна проверка на място от експерти на РИОСВ – София. Констатирани са дейности по засипване, разстилане на земни маси, заравняване на терена и премахване на растителност в частен имот, в местността „Боянско блато”.

Районът се явява местообитание на над 100 вида птици, на редица защитени видове животни, включени в Приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие. С извършване на установените дейности се създават предпоставки за унищожаване на местообитанията на защитени видове.

За установените при проверката дейности не са проведени изискващите се по екологичното законодателство процедури. За констатираното неспазване на екологичното законодателство и с цел преустановяване извършването на административни нарушения, на нарушителя е наложена принудителна административна мярка (ПАМ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.