1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва пръскането срещу комари във Врачанско

Започва пръскането срещу комари във Врачанско

Общо ще бъдат обработени 19 500 декара площи

Започва пръскането срещу комари във Врачанско. Акцията обхваща териториите на три крайдунавски общини - Козлодуй, Оряхово и Мизия и ще протече в два последователни дни - 18 и 19 юли. Дезинсекцията ще се извърши с 2 самолета.

И двата дни ще се пръска от 6 до 10 часа сутрин и от 19 до 21 часа вечер. На 18 юли от 6 до 8 часа сутринта самолетите ще обработват местностите около град Оряхово и селата Остров, Горен и Долен Вадин и Галово. Сутринта ще се облита крайбрежната ивица на река Дунав, а вечерта ще се пръска над терени около селата Селановци, Лесковец и Галово и остров Есперанто. 

През втория ден - 19 юли, ще се обработват площите около Мизия и Козлодуй. От 6 до 8 часа полетите ще са над град Козлодуй и островите в Дунав, от 8 до 10 часа самолетът ще е и над крайбрежната ивица на Дунав и река Огоста, а от 19 до 21 часа ще се пръска в местностите около град Мизия и селата Гложене и Хърлец. 

Общо ще бъдат обработени 19 500 декара площи. Това са места извън селата и градовете. Терените обхващат мочурища, блата, брега на река Дунав, островите и поречието на Огоста и ниски заливаеми терени. За пръскането ще се изразходят близо 40 тона вода и разтворен в нея почти 100 литра препарат Биотек. 

Избраните дни са съобразени с метеорологичната обстановка в района.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.