1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Тютюн за наргилета ще продаваме на Йордания

Тютюн за наргилета ще продаваме на Йордания

Акцизът на цигарите ще бъде увеличен с 33% през следващата година

 

Булгартабак" ще произвежда тютюн за наргилета и ще го продава на Йордания. За момента се водят само преговори със арабската страна, но тя проявява голям интерес към сделката. Разговорите между двете държави се водят по време на най-голямото изложение на цигарената и тютюневата индустрия в Париж, което приключва на 29 ноември, но преговорите могат да продължат и след това. На панаира участват над 450 фирми от 60 страни.

От "Булгартабак" не казаха дали са водени преговори и с други държави освен с Йордания и дали някаква част от произвеждания тютюн за наргилета ще се продава и у нас.

От догодина българинът ще си купува по-скъпи цигари заради промените в Закона за акцизите и данъчните складове. Акцизът на цигарите ще бъде увеличен с 33% през следващата година, с толкова ще е повишението и през 2009 и 2010 г., за да могат да се достигнат изискваните от ЕС минимални нива. Според гласуваните изменения ставката се повишава от 6,50 лв. за 1000 къса цигари на 14,50 лв. По-високият акциз ще повлияе на цените на цигарите, като през следващата година се очаква цената за една кутия да се увеличи средно с около 55 стотинки.

 

AGRO.BG

 

  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.