1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 20 % повече сухо мляко са внесени в Китай през първите четири месеца на годината

20 % повече сухо мляко са внесени в Китай през първите четири месеца на годината

Китайските вносители са закупили и 46 процента повече масло

20 % повече сухо мляко са внесени в Китай през първите четири месеца на годината, съобщава Европейската комисия. Основен доставчик остава Нова Зеландия. Страната е увеличила износа си с 18% до 128 хиляди тона за този период.

Общото количество пълномаслено сухо мляко, внесено в Китай от януари до края на април е 234 хиляди тона. Европейският съюз отчита тройно по-голям експорт за Поднебесната империя, но като цяло количеството е сравнително малко – само 6 хиляди тона. По-добри резултати има за нискомасленото мляко на прах. От него страните-членки на Съюза са изнесли почти 20 хиляди тона за Китай, 38 на сто повече, отколкото през първите четири месеца на 2015-та.

За този период страната е закупила общо 86 хиляди тона нискомаслено мляко на прах на световния пазар, увеличението е с 13 процента. Ръст от 24 на сто има и при суроватката на прах - 144 хиляди тона, като една трета от това количество е от доставчици от Европейския съюз. Китайските вносители са закупили и 46 % повече масло. При сирената увеличението е с 27 на сто до 31 хиляди тона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.