Етикет: мляко
Най-големият клиент за масло и през миналата година са Съединените щати
Интервюта
Институции
Симеон Присадашки, зам.-председател на АМБ: Българското бяло саламурено сирене и киселото са една от визитните картички на България
След одобрението на двата продукта като Защитени наименования за произход, предстои да се кандидатства и за защита на българския кашкавал
Kато цяло най-голямо количество такова е произведено в Германия
Новини
Производство и преработка
„Българско кисело “ и „бяло саламурено сирене“ с кандидатура за ЗНП
Подготовката на документите отнела над 3 години
Новини
Институции
България изпрати в ЕК заявления за вписване на киселото и бялото саламурено сирене като защитени продукти
Предстои Европейската комисия да стартира процедура по проучване на документацията
Първото пряко доказателство са получили учени от университетите в Женева и Цюрих
Инициатор на процедурата по вписването е сдружението „Български традиционни млечни продукти”
Новини
ОСП от полза за всички нас
Схеми за качество в новата ОСП ще насърчават производството на продукти със защитени географски означения и специфичен характер
Това стана ясно по време на видеоконферентно заседание на Тематичната работна група (ТРГ) за разработване на Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2021 - 2027 година
Целта е да бъдат обхванати повече образователни институции
Новини
ОСП от полза за всички нас
Възстановяват се доставките на плодове, зеленчуци, и млечни продукти в учебните заведения по училищните схеми
Всички одобрени заявители по училищните схеми могат да извършат промяна на предоставените графици за доставка на продукти
По време на първата вълна на пандемията през пролетта потреблението на млечни продукти в страната се увеличи значително
Видеа
Животновъдство
Димитър Зоров: Да се подпомагат всички животновъди независимо от големината на фермите
Към момента са обявени за продан 15 млекопреработвателни предприятия, но купувачи няма
Биволовъдите се оплакват, че продуктите им не се търсят, а в същото време и цената им се покачва поради поскъпналите фуражи
Интервюта
Производство и преработка
У нас има нерегламентирано използване на ензима трансглутаминаза без да се обявява на етикета
Георги Хаджийски, преработвател
Петър Карадамянов, управител на Организация на производители на , с. Черноземен