1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Асоциация на зърнопроизводители обяви готовност за протестни действия

Асоциация на зърнопроизводители обяви готовност за протестни действия

Ще бъде ли уважен гласът народен

„Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“ от Генерал Тошево излиза с декларация, в която обявява готовност за ефективни протестни действия до отмяна на инвестиционните намерения за добив на газ в Добруджа. Решението е взето след срещата на браншовиците в Министерството на енергетиката, на която присъстваха трима министри.
Ще бъде ли уважен гласът народен? Това е основният въпрос, който си задават жителите на община Генерал Тошево след проведения на 17 декември референдум. Тогава близо 97 % от тях не приеха в региона да се извършва добив на газ или други подземни богатства. Какво ще се случи сега - отговорите потърсиха в столицата членове на Асоциацията на българските зърнопроизводители.

Протестната декларация е приета на заседание на Управителния и Контролния съвет на Асоциацията през тази седмица. В нея се изразява готовност за блокиране на границата и за изкарване на земеделски машини.

Декларацията на добруджанските зърнопроизводители е изпратена и до всички регионални структури на Националната асоциация на зърнопроизводителите в страната.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.