1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Бойко Борисов: Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството

Бойко Борисов: Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството

Снимка:

Там злоупотребите са огромни, подчерта бившият премиер

Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Там злоупотребите са огромни", подчерта бившият премиер и посочи, че лидерът на ДПС Лютви Местан се опитал да си припише чужди заслуги в новите правила за земеделските субсидии, а зърнопроизводителите днес излизат на протест именно заради субсидиите.

В експозето си при срещата на правителството с българските медии в понеделник Местан наблегна върху промяната на субсидирането за земеделските производители, отчитайки като грешка, че в предишния програмен период 6% от тях са получавали 80% от субсидиите, или над 1 млрд. лв., пише "Дневник".

Борисов отбеляза, че срещата на властта с медиите била "пресконференция" и трябвало да започне с благодарност към него самия. "Благодарим на Борисов, че в тази тежка финансова криза спаси държавата. И построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС, за 20 години не сме. По време на нашето управление има рекордна трайна безработица" - над 13%", трябвало по думите му да кажат управляващите на срещата.

"Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, които услужливо седяха на тая среща и мълчаха", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.