1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Кръгла маса за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС

Кръгла маса за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС

Снимка:

Българският евродепутат Мария Неделчева ще представи най-новите законодателни предложения на ЕП за реформите на ОСП

На 14 септември, петък, от 09.30 часа в хотел "Арена ди Сердика" (ул. "Будапеща" 2-4, София), българският член на Европейския парламент Мария Неделчева от парламентарната комисия по земеделие и развитие на селските райони ще представи най-новите законодателни предложения на ЕП за реформите на Общата селскостопанска политика и за новата бюджетна рамка за периода след 2014 г.

Кръглата маса "На фокус - новите предложения на ЕП за бъдещето на Общата  селскостопанска политика" се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Агенция "Стратегма" и "Интелдей Солушънс" и с медийното партньорство на Портал Европа ( www.europe.bg < http://www.europe.bg/> ).

В рамките на форума българският евродепутат Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ) ще дискутира с представители на институции, браншови организации, университетски преподаватели и студенти новите законодателни предложения на ЕП за предстоящата реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС. Светлана Боянова, заместник-министър на земеделието и храните, ще представи позицията на българското правителство по въпроса.

Форумът ще се състои от два панела - първият ще е с акцент върху новите  законодателни предложения на ЕП относно реформата на ОСП, а вторият ще представлява дискусия по темата "ОСП в българското средно и висше образование". Кръглата маса се организира и като продължение на кампанията "ОСП: Завръщане в бъдещето" на Портал Европа по проект, съфинансиран от Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на ЕК.

Участие в конференцията ще вземат представители на българските институции,  браншови организации, граждански и неправителствени организации в сектора на земеделието, животновъдството и преработвателната промишленост. В рамките на форума, представители на Министерството на земеделието и храните ще обсъдят с университетски преподаватели, учители, студенти и ученици как Общата селскостопанска политика на ЕС може да бъде част от учебните планове и академични програми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.