1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Млекопроизводителите са в безизходица

Млекопроизводителите са в безизходица

Снимка:

Това заяви Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България

Млекопроизводителите започнаха паралелни проверки в животновъдни ферми вчера. Те ще събират документация от стопаните, за да докажат, че средната изкупна цена на млякото не е такава, каквато официално заявяват преработвателите. Това заяви за БНР Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България.

"Оказа се, че на много места няма такива документи, защото млякото се взима без документация от пунктовете по места в селата и няма обратен документ, да не говорим за фактури. Хората продават млякото за 30 стотинки на литър, за да не го хвърлят. Мандрите оправдават това мляко, като го приписват на собствените си крави. Обявяват ги за нещо като рекордьорки. По този начин техните крави дават уж по 30-40 литра мляко на ден", каза загрижено Пенка Христова.

Съюзът на животновъдите в България ще сезира ДАНС и НАП, предоставяйки информация от извършените проверки. "Най-плачевното е, че нашите колеги са в безизходица и дават млякото си без да знаят дали утре ще бъде платено", заяви Христова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.