1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Партньорски срещи с датски фирми по време на „Агра 2014“

Партньорски срещи с датски фирми по време на „Агра 2014“

Гр. Пловдив e домакин на събитието от 4 до 8 март

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив е част от мрежата Enterprise Europe Network - най-голямата информационно-консултантска мрежа в света с 600 членуващи организации от 50 страни. Тя  се съфинансира чрез Програмата за конкурентоспособност и иновации (CIP, 2007-13 г.) на ЕС, предназначена да направи европейските компании по-конкурентоспособни.

Един от основните инструменти на мрежата е организирането на  двустранни бизнес срещи (B2B) в цяла Европа, където фирмите могат да преговарят лично с потенциални бизнес партньори по предварително уговорен график на срещите.

В рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2014“, Търговско-Промишлена Камара – Пловдив е домакин на партньорски срещи с датски фирми от отрасъл селско стопанство. Фирмите са от сектор животновъдство – системи за подслон, оборудване за кравеферми и свинеферми, хранителни решения, препарати, търговия с разплодни свине, производство на премикси, машини и инструменти, оборудване за фуражопроизводство; сектор зърнопроизводство – зърнени инсталации, сушилни инсталации за зърно, мелници за био и пълнозърнесто брашно и др. Датският организатор е научен парк със силен акцент върху предприемачеството и иновациите в селското стопанство, храните, биоенергийните и екологичните технологии.

Датските компании ще споделят и представят свои технологии и решения, които могат да допринесат за развитието на различни сектори в земеделието в България. Освен това, събитието ще даде възможност на българските фермери, доставчици и търговци на едро да проучат потенциални възможности за различни видове сътрудничество с датските си колеги.

Едновременно с това, в подкрепа на бизнеса,  Търговско-Промишлена Камара – Пловдив организира участие в двустранни срещи в областта на хранително-вкусовата промишленост в Кортрейк, Белгия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.