1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. ПЕЧЕЛИВШИ СТРАТЕГИИ НА АМИТИЦА

ПЕЧЕЛИВШИ СТРАТЕГИИ НА АМИТИЦА

ЛИВАДНА ПЕПЕРУДА – РЕШЕНИЕТО

В последните седмици в публичното пространство все по-коментиран е проблемът с ливадната пеперуда. Трудните условия през отминаващата година като високи цени на горивата, препарати и торове, както и сушата поставят оцеляването на реколтата и респективно стопанствата на изпитание.

Ако не можем да се справим с високите цени и температури, които не зависят от нас, то справянето с каламитетът на ливадната пеперуда е напълно възможен. Последно такъв е имал през далечната вече 1975г., където успехът идва след приложението на Bacillus thuringensis чрез разрешените тогава продукти.

Доказан ефективен, и регистриран продукт за борба с ливадната пеперуда!

РAПАКС на основата на Bacillus thuringensis е разрешен от БАБХ за борба с  ливадна пеперуда при слънчоглед, царевица, люцерна, бобови култури, тиквови култури, лавандула и др.

rapaks

„Амитица“ ООД предлага на своите клиенти едно утвърдено и изпитано решение на този проблем. Ефектът на B. thuringensis в борбата с представителите от сем Lepidoptera е доказан от десетилетия. Контролни, експериментални изследвания и публикации доказват дълготрайният ефект на Рапакс в борбата срещу ларвите на тези изключително опасни неприятели. Освен това метода на действие на Рапакс не води до развитие на резистентност у вредителя, което го изкарва една крачка пред конвенционалните инсектициди.

Освен това продукта има доказан ефект срещу памукова нощенка, листозавивачки, източен плодов червей, молци, шарен гроздов молец, борова процесионка, доматен миниращ молец.

Продукта се прилага срещу младите ларви  I-ва и   II-ра възраст.

Доза на приложение: 100-200 мл. дка.

ГРИЖАТА ЗА ПОЧВАТА И ТРЕТИРАНЕТО НА СЕМЕНАТА - ОСНОВНИ СТЪПКИ НА УСПЕШНИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ

Амитица е компания за която винаги на първо място по важност е клиентите и да имат устойчиви решения за проблемите си. Твърдо вярваме, че „една птичка пролет не прави“ и именно за това сме изградили технологии, които да водят до успех.

Почвеното здраве е в основата на здравите култури. Когато създадем благоприятна и балансирана среда за растенията, това е предпоставка за добра реколта.

След прибирането на реколтата остава растителния остатък, който е убежище за много патогени.

Екостърн – деструктор за растителни остатъци е важен елемент за подготовката на почвата. Той спомага за разграждането на растителните остатъци и подобрява физичните и агрохимични показатели на почвата.

Продукта съдържа живи клетки на бактериите Bacillus subtilis, Azotobacter, Enterobacter, Enterococcus и гъби Trichoderma lignorum, Trichoderma viride, общият брой на жизнеспособните клетки 2,5х109 CFU / cm3.

Внася се в почвата в комбинация с малко количество азот, което има за цел да ускори процеса на разлагане.

Дозите на употреба варират от 100 до 200 мл. дка. в зависимост от вида на растителния остатък.

След прилагането му е добре да се инкорпорира в почвата на дълбочина от 2-10 см.

Микофренд, Екосийд зърнени култури, Микохелп, Азотохелп, Биостарт, Биоспектрум са част портфолиото на компанията с които са подходящи за третиране на семена. В зависимост от желанията на фермерите, както и съобразявайки се със индивидуалните специфики се прави избор между богата гама от продукти.

Микофренд е микробиален тор за хранене на растенията. Той насърчава колонизацията на кореновата зона и ризосферата с микоризни гъби и сапрофити, ризосферни бактерии.

Увеличава поглъщащата площ на корена система чрез развитието на микориза. 1*108 CFU/ml

Екосийд зърнени култури

  • Микоризни гъби (Glomus spp) 0,5%
  • Ризосферни гъби (Bacillus spp., бацилус субтилис, Streptomyces spp., Pseudomonas spp.) 9,6 x 10 на осма CFU / g 
  • Сапрофитни гъби (Trichoderma spp.) 5 x 10 на пета CFU / g.

Създаден специално за оптимизиран за екстензивни и промишлени зърнени култури.

Съставен от микориза и различни бактерии, които пресъздават екологичния баланс на Ризосферата. Арбускуларните микоризи действат в синергия с бактериите при стимулирането на растежа на корените, усвояването на хранителните вещества и влияние на биотичния стрес( патогени и нематода). Биостимулиращият ефект се създава от фитохормони (IAA гиберелини) и освобождаване на растителни хормони-прекурсори. Тези вещества индуцират по-добро развитие на кореновите власинки, дори при бедни почви, растението е подготвено да абсорбират хранителни вещества от по-голяма площ от почвата и създават по голям достъп до иначе недостъпни хранителни вещества и водни запаси.

Ефективното мобилизиране на оскъдните налични хранителни вещества за растението (органичен азот, фосфор, микроелементи). Микоризите развиват широко разпространена капилярна мрежа от хифи, способни да достигнат до минерални запаси дори далеч от корена, да ги мобилизират и да внесат в растението в ксилематичен поток. Ризобактериите, като Бацилус-Bacillus и Псеудомонас-Pseudomonas, произвеждат ензими, органични киселини и сидерофорни вещества, способни да разтварят и предоставят в усвоима за растението форма фосфор, азот и микроелементи като желязо, манган и цинк.

За повече информация посетете се свържете с нашите консултанти или посетете amiti.org

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.