1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Черният Deutz-Fahr 9340 TTV WARRIOR– в центъра на зона за „Иновации във фермерството” на Агритехника 2019

Черният Deutz-Fahr 9340 TTV WARRIOR– в центъра на зона за „Иновации във фермерството” на Агритехника 2019

Connected Farming Systems - дигитални решения от SDF

С обособена зона за „Иновации във фермерството” на Агритехника 2019 Deutz-Fahr за пореден път заяви лидерските си позиции в агроиндустрията. Компанията представи пълна гама трактори – от 50 до 340 к.с.

Резултатите от отдадеността на SDF към земеделския бизнес и инвестирането в нови продукти и иновации са, че през 2017 г. беше открита модерна фабрика в Германия и бяха модернизирани наличните заводи в Италия и Турция. Общо са инвестирани 130 млн. евро в бранда Deutz-Fahr.

Акцент на Агритехника беше Connected Farming Systems, включващa дигитални решения, внедрени в тракторите и комбайните Deutz-Fahr. Системите оперират чрез i-Monitor3 в кабината, който контролира работата и функциите на машините.

В сегмента до 120 к.с., в който Deutz-Fahr е пазарен лидер, компанията представи 5 машини от сериите 5D, 5G и 5 серия с мощности от 65 до 105 к.с.

При по-големите мощности новият черен боец на Deutz-Fahr беше в центъра на представянето на компанията SDF на Агритехника 2019. Моделът 9340 TTVWARRIOR впечатлява не само с външния си вид, но и с техническите си иновации. Машината е с 6-цилиндров Common Rail 7,8-литров двигател Deutz с мощност 336 к.с. Тракторът е оборудван с автоматична TTV трансмисия. Кабината „Макси вижън“ приканва с неустоим комфорт и пълен контрол чрез ергономичния мултифункционален подлакътник. Електронно контролираната спирачна система гарантира пълна безопасност. Товароподемността на задния навес е 12 т.

Deutz-Fahr

По-малкият събрат на черния чаровник е моделът 7250 TTVWARRIOR с 6-цилиндров Common Rail двигател Deutz, Stage 5q с мощност 246 к.с. и автоматична TTV трансмисия. Тя е солидна концепция, изпробвана и тествана през годините, с нов софтуер за още по-добри резултати. Изключително е ефективна благодарение на четирите си механични диапазона, които се сменят автоматично. Тя работи ефективно при всички скорости. 10 тона е товароподемността на задната навесна система. Всички модели 7250 TTV WARRIOR имат възможността да бъдат оборудвани с хидравлична трета точка и GPS навигация Agrosky.

Deutz-Fahr е единственият производител, който предлага трактор със скорост 60 км/ч в такъв компактен дизайн. Управлението на двигателя и трансмисията е напълно интегрирано, осигуряващо удобна автоматична система за превключване на механичните диапазони. Могат да се запаметяват до четири скорости, за да се оптимизират работните процеси.

Deutz-Fahr

На Агритехника феновете на Deutz-Fahr разгледаха още моделите 6175TTVWARRIOR с мощност 176 к.с., 6215 TTVWARRIOR с 226 к.с. Серията се допълва от модела 6130 TTV с FARMotion 4-цилиндров двигател с мощност 136 к.с.

Двигателите FARMotion се характеризират с изумителна технология: новаторската система за впръскване Common Rail, инжекторни разпръсквачи със седем отвора и тристепенен инжекционен процес. Всичко това гарантира много по-ефективно използване на горивото, което допринася за увеличаване на мощността на двигателя, като същевременно намалява разхода на гориво. Сега вече двигателите FARMotion отговарят на Стейдж 5 изискванията за вредни емисии.

Интересен акцент на Агритехника беше балировачка Deutz-Fahr с фиксирана камера и с интелигентна система за проследяване процеса на балиране и фолиране, като размерът на балите е 122х125 см. Роторът е оборудван с нарязваща система оптикът с 14 до 23 ножа.

При прибиращата техника Deutz-Fahr представи комбайна C9306 TS с високопроизводителна система за отрязване Schumacher. Машината е с мощност 381 к.с. и ширина на хедера 9 м. Електронната система за управление на хедера гарантира максимална прецизност на жътвата.

Deutz-Fahr

Капацитетът на бункера за зърно е 10 500 л, а скоростта на разтоварване - 120 л/сек. Чрез системата Autocontrol се следи автоматично терена и се поддържат настройките, направени от оператора. Настройките на оператора за автоматично регулиране на страничния наклон на хедера, височината на рязане и натиска върху почвата се управляват и поддържат от електронното устройство за управление на комбайна, като се постига максимален комфорт и минимално време на работа.

Официалният представител на марката Deutz-Fahr за България е фирма Ири Трейд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.