1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. DEUTZ-FAHR 6160.4 TTV: тракторът с най-ниско потребление на гориво в своята категория

DEUTZ-FAHR 6160.4 TTV: тракторът с най-ниско потребление на гориво в своята категория

Това показват резултатите от теста PowerMix

Резултатите от теста PowerMix, извършен върху DEUTZ-FAHR 6160.4 TTV в центъра на DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) в Германия, потвърди лидерството на новата Серия 6 в икономията на гориво.

Тестът, наскоро оповестен от Profi, едно от най-уважаваните списания в областта на земеделската техника, показва отлични резултати. DEUTZ-FAHR 6160.4 TTV осигурява оптимална производителност по отношение на разхода на гориво при всички видове дейности със стойност от само 276 г/кВтч. Това е тракторът с най-ниско потребление на гориво в своята категория в сравнение със средното за всички останали трактори, тествани до юни 2014 година.

Високото ниво на ефективност се дължи на “Концепцията за енергийна ефективност”, разработена от DEUTZ-FAHR. Водещият принцип е оптимизиране на двигателя, трансмисията, хидравликата и електрониката с цел оптимизиране на работата на трактора по отношение както на потреблението, така и на производителността.

Резултатите от теста PowerMix, публикувани от Profi за DEUTZ-FAHR 6160.4 TTV (гориво 276 г/кВтч + 29,9 г/кВтч на Adblue) са на разположение в броя: PROFI 6/2014, Schön gemacht.

Тестът PowerMix е метод за измерване, международно признат от фермерите и селскостопанските производители, който има за цел да представи консумацията на гориво от трактора в реални условия на работа. Прилаганата процедура симулира широка гама от дейности, включително работа в градски условия и на полето, PTO операции и комбинирани дейности.

Официален вносител на DEUTZ-FAHR за България е ИРИ ТРЕЙД АД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.