1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. От 12 до 14 май в гр. Плевен се провежда 5-то специализирано изложение „Животновъдство Плевен 2006” и 2-то специализирано изложение „Селскостопанска техника Плевен 2006”

От 12 до 14 май в гр. Плевен се провежда 5-то специализирано изложение „Животновъдство Плевен 2006” и 2-то специализирано изложение „Селскостопанска техника Плевен 2006”

 

Събитието е под патронажа на кмета на община Плевен Н.Зеленогорски, съорганизатор е ИА по селекция и репродукция в животновъдството към МЗГ.

Специализираното изложение е естествено продължение на над 160 годишната традиция на гр. Плевен като център на животновъдството и търговията с добитък в България.

Тази година участие вземат фирми представящи – фуражи, фуражни добавки, специализирано оборудване, литература, селскостопанска техника, резервни части, кредитиране на селскостопански производители, научните институти към НЦАН, консултантски  организации.

На изложението ще бъдат представени различни видове и породи високопродуктивни животни от националния генофонд на България.

На отличените животни ще бъдат връчени купи и розетки с трикольори от жури състоящо се от РДСРЖ-Плевен, която е една от най-големите дирекции в състава на ИАСРЖ-София, не само по териториален обхват, но и по брой на контролираните животни в България.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.