1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SAME DEUTZ-FAHR запазва позициите си на пазара

SAME DEUTZ-FAHR запазва позициите си на пазара

Компанията е с печалба 110 млн. евро за 2014 г.

Иновациите и експанзията на световните пазари са ключът към успеха на групата SAME DEUTZ-FAHR, заяви председателят на борда на директорите Лудовико Бусолати при представянето на резултатите от миналата година.

Въпреки че продажбите на европейския пазар са намалели с 10 процента, производителят на селскостопанска техника е запазил оборота и печалбата от 2013-та. Най-голям принос за това имат новите продуктови линии, както и търсенето на нови клиенти извън Европа.

Оборотът на SAME DEUTZ-FAHR през 2014 година е бил в размер на 1,2 милиарда евро, което е на равнището от предишната година. Оперативната печалба е била 110 милиона, само един милион по-малко от 2013-та.

Разликите се дължат предимно на заплануваните отдавна извънредни инвестиции, обяви Бусолати. Капиталовложенията са нараснали с 30 милиона до 97,5 милиона, като основната цел е била разширяването и обновяването на продуктовата гама, както и по-силно присъствие на китайския пазар.

Консолидираната нето-печалба за 2014 г. е 40 милиона. "За нас годината бе забележителна. Успяхме да постигнем целите си относно оборот и печалби, въпреки че в Европа продадохме по-малко машини", коментира Бусолати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.