1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Серии DEUTZ-FAHR 9 TTV - производителност без граници

Серии DEUTZ-FAHR 9 TTV - производителност без граници

Иновациите са в 5 основни пункта: мощност, пъргавина и гъвкавост ергономия, дизайн

DEUTZ-FAHR се придвижва в сектора на високите мощности с въвеждането на нови трактори 9 серия, които включват четири модела от 270 к.с. до 340 к.с. и използват безстепенна трансмисия TTV.

С предлагането на висок комфорт за оператора, горивна ефективност и ниски експлоатационни разходи, тези трактори притежават дизайн, разработен в сътрудничество с Giugiaro Design. Изчистената линия на предния капак, характерната кабина и широкото използване на висококачествени материали създават удобен за потребителя дизайн, който се превръща в запазена марка за на най-новите трактори на DEUTZ-FAHR.

Новите модели предлагат ненадмината производителност. Тяхната надеждност и икономичност е първокласна, но те не са за сметка на гъвкавостта и маневреността.

Мощността се осигурява от DEUTZ TTCD 7.8 литра Twin Turbo 6-цилиндров двигател, който е съвместим с Tier 4 заключителни разпоредби за емисиите и разполагат с четири клапана на цилиндър. Тези двигатели са с турбокомпресор и междинен охладител и използват интегриран електронен контрол за тяхната DCR (DEUTZ Common Rail) инжекционна система и последваща обработка на изгорелите газове с SCR каталитичен конвертор и DPF.

Големият обем на резервоара за гориво от 600 л означава, че тракторът може да работи в продължение на дълги дни на полето, а новата електронно контролирана система за охлаждане гарантира максимална ефективност и нисък разход на гориво, което е особено полезно по време на движение при високи температури на околната среда.

Бърза реакция, безопасността и прецизност: това са характеристиките на ZF Terramatic TMT 32 безстепенна трансмисия, която достига нови нива на горивна ефективност при работа както в полето, така и на пътя.

Условията на пътя и на полето се променят непрекъснато, но благодарение на системата за предно окачване, серия 9 има перфектна динамика на пътя и осигурява изключителен комфорт. Спирачната система PowerBrake включва и електронна ръчна спирачка (EPB), която осигурява точно зацепване на спирачната система при спиране. Като опция се предлагат сухи дискови спирачки на предната ос и те допринасят значително за спирачната ефективност.

Хидравличната система използва 210 л/мин Load-Sensing помпа, работеща при 200 бара и девет помощни дистрибутора, четири от които осигуряват максимален дебит за всички потребности на съвременната техника. Всички те са с електронно управление с таймер функции и контрол на потока.

Кабината MAXI-VISION допълнително подобрява тракторите от серия 9. В нея има достатъчно комфорт, спокойствие и добра видимост във всички посоки – последното се дължи на новото единично предно стъкло. Опциите включват 12 тъчскрийн монитор (I-Monitor 2.0), навигационна система Agrosky GPS и система за управление на “смарт” земеделие /Smart Farming/.

Серията 9 представлява важен момент за DEUTZ-FAHR – серия, която върви по петите на многократно награждаваната 7 TTV Series и допринася значително за ефективността на модерното селско стопанство, където ефективността, икономията на гориво и надеждността са основни предизвикателства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.