1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сериите DEUTZ-FAHR 9, производителност без граници

Сериите DEUTZ-FAHR 9, производителност без граници

Тези трактори предлагат комфорт на оператора, ефективно използване на гориво и ниски оперативни разходи

9 серии, събрани в 5 характеристики:

  • иновация
  • мощност
  • подвижност и гъвкавост
  • ергономичност
  • дизайн

series_9_2_500

DEUTZ-FAHR се придвижва към зоната на големите мощности с въвеждането на новата серия 9 - трактори, които се състоят от четири модела от 270 к.с. до 340 к.с. и използват непрекъснато  променящи се трансмисии TTV.

Тези трактори предлагат комфорт на оператора, ефективно използване на гориво и ниски оперативни разходи. Те имат дизайн, разработен и усъвършенстван в сътрудничество с Giugiaro Design. Техните опростени и ясни контури на предния капак, характерната кабина и широкото използване на  висококачествени материали води до съвременен и лесен за използване дизайн, който се превръща в емблема за най-новите разработки на трактори на DEUTZ-FAHR. Новите модели предлагат ненадмината производителност при работа с големи дълбоко загребващи плугове и устройства за дълбока оран, както и мощни редосеялки. Тяхната надеждност и икономичност е наистина първокласна, но трябва да се отбележи, че тя не е за сметка на гъвкавостта и маневреността им.

Мощността се осигурява от DEUTZ TCD 7.8 литра Twin Turbo шест цилиндров двигател, който е съвместим с Tier 4 регулатора на крайните емисии и разпологат с четири клапана на цилиндър. Тези двигатели са с турбокомпресор и интеркулер?, като се използва интегриран електронен контрол за тяхната инжекционна система DCR (DEUTZ Common Rail) и последваща обработка на отработени газове с каталитичен конвертор SCR и DPF.

Големият обем на резервоара за гориво позволява непрекъсната работа на полето в продължение на дълги дни. Новата електронно контролирана система за охлаждане гарантира максимална ефективност и ниско потребление на гориво, което е особено полезно по време на движение, когато температурата на околната среда е висока.

Бърза реакция, съчетана с безопасност и прецизност: това са характеристиките на ZF Terramatic TMT 32 безстепенна трансмисия, която се характеризира с високи нива на горивна ефективност, когато се работи на полето и когато се пътува. Максималната скорост от 60 км/час може да се постигне при 1780 оборота в минута въртене на двигателя, 50 км/ч. при 1480 оборота в минута или 40 км/ч. при 1350 оборота в минута.

За намаляване на разхода на гориво допринася и PTO пакетът, който предлага три скорости 540E / 1000 / 1000E и постепенен електрохидравличен контрол.

Условията на пътя и на полето се променят непрекъснато, но благодарение на предната ос на системата за окачване 9 Series тракторът е динамиченв на пътя и осигурява по-висок комфорт. Спирането на трактора също е важно - за това  е монтирана спирачна система PowerBrake, която изисква минимални усилия, за да спре сигурно и безопасно тракторът. Спирачната система включва и електронна ръчна спирачка (EPB), която осигурява сигурност и надеждност. Дисковите спирачки на предната ос във версията 60 км/ч. също допринасят значително за ефективността на спирането. Хидравличната система използва помпа Load-Sensing 210 л/мин., работеща при 200 бара и до седем допълнителни помощни дистрибутора, четири от които осигуряват максимален дебит от 150 л/мин. и три с поток до 100 л/мин. Всички те са с електронно управление с таймер и контрол на потока.

90-литровият резервоар с хидравлична система за маслото е независима от резервоара за трансмисионното масло и като резултат предпазва от прах и мръсотия, които влизат през помощните дистрибутори. Капацитетът на максималното повдигане на сферичния край за бърз монтаж на задните рамена е оценен на 12,000 кг.

Кабината MAXI-VISION подобрява допълнително качеството на тракторите от серията 9. Тя е комфортна, обезшумена, с добра видимост във всички посоки – това се дължи на новото цяло предно стъкло.

Допълнителен комфорт се постига чрез използването на висококачествени материали за функционален "мек захват" на волана и поставянето на цветен антирефлексен монитору успоредно със седалката на оператора. Решенията включват 12 "тъчскрийн монитор (I-Monitor 2.0), навигационна система GPS Agrosky и системата за управление на ComforTip.

За DEUTZ-FAHR серията 9 представлява крайъгълен камък  - фирмата има множество награди, спечелени от сериите 7 и новото решение допринася съществено за ефективността на модерното селско стопанство, където ефективност, икономия на гориво и надеждност са основните предимства.

DEUTZ-FAHR е технологично съвършенство на най-високо ниво, което се характеризира с висока производителност при тракторите,  комбайните и оборудването.

Официален вносител за България Ири Трейд АД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.