1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Четвърти национален събор „МЛЕЧНИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“

Четвърти национален събор „МЛЕЧНИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“

За четвърти път Асоциацията на млекопреработвателите в България и община Луковит организират националния събор „Млечният път на България през вековете“. Той ще се проведе от 6-и до 8-и септември на площад „Трети март“в Луковит, като на него ще присъстват много представители на млекопреработвателния бранш. Съборът ще бъде тържествено открит на 6-и септември от 11 часа на площада в града.

Проблемите на млечният сектор в България ще бъдат дискутирани от 13:30 часа на 6 септември.

Атракцията на програмата е присъствието на „Най-големият тиган гостува на Луковит“ и шоуто на Ути Бъчваров, който ще забърка миш-маш със 100 килограма българско бяло саламурено сирене.

„Само си представете 100 килограма различни български традиционни сирена от цяла България, извара, превъзходно кисело мляко, настърган кашкавал, хиляда, сочни и сладки есенни домати и разбира се истински български печен пипер. И понеже сме в едно емблематично място в България, приютило за пореден път този празник, ще добавим и уникалния реселешки воден лук, един от емблематичните вкусове, запазили своя географски произход на кулинарната карта на страната ни. Освен това съм решил да призова и всички малки мои помощници, всички деца, които искат да се научат да готвят със сърце и душа, великата рецепта на нашата „Вкусна България“, сподели Ути Бъчваров по повод предстоящото събитие.

На 7-и септември от 10 часа ще за четвърти пореден път ще бъде проведен  кулинарният конкурс „Млечният вкус“ за местни ястия с мляко и млечни продукти – изложба на ястията, оценяване и награждаване. От 12,30 часа ще има дегустации „Сирене и вино - традиционните български вкусове“, то е само за ценители!

Богата фолклорна програма от местни фолклорни състави, гайдарска група от Смолян и други,  ще съпътства събитията през трите дни, а водещият Иво Танев ще призовава присъстващите и посетителите за много настроение и усмивки.

За да се докоснете до магията на млечните продукти и техните производители заповядайте на 6, 7 и 8 септември на Четвъртия национален събор „Млечният път на България през вековете“, за да се насладите на магията на българските млечни продукти, да сте част от традициите и да сготвим заедно в „Най-големия тиган на България“.

 ПРОГРАМА
НА ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР
„МЛЕЧНИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ”
06-08 септември 2019 г., гр. Луковит

06 септември 2019 г., петък

11:00 часа, площад „Трети март“
Тържествено откриване на събора. Водещ: ИВО ТАНЕВ

11:30 часа, площад „Трети март“
Програма на фолклорен танцов ансамбъл „МАГИЯ“ с участието на местни изпълнители

13:00 часа - дискусия „Млечният сектор – визия и проблеми“

16:30 часа, площад „Трети март“
Кулинарно шоу с УТИ БЪЧВАРОВ „Най-големият тиган гостува на Луковит“ – Приготвяне на миш-маш със 100 килограма българско бяло саламурено сирене

18:00 часа, площад „Трети март“
Фолклорен концерт на ЦВЕТЕЛИНА и танцова формация „АНТИК“

07 септември 2019 г., събота

10:00 часа, площад „Трети март“
Четвърти кулинарен конкурс „Млечният вкус“ за ястия с мляко и млечни продукти – изложба на ястията, оценяване и награждаване

11:00 часа, площад „Трети март“
Фолклорен спектакъл „НА МЕГДАНА“ със специалното участие на гайдарска група от гр. Смолян
12:30 часа –„Сирене и вино- традиционните български вкусове“- само за ценители – дегустация на сирена и вина

17:00 часа, площад „Трети март“
Забавни млечни игри с ИВО ТАНЕВ

18:00 часа, площад „Трети март“
Фолклорен концерт на ИВА ДАВИДОВА и танцова формация „ПРИЯТЕЛИ ЧРЕЗ ТАНЦА“

08 септември 2019 г., неделя

14:00 часа, площад „Трети март“
Закриване на събора

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.