1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Фотоконкурс „България, селото, светът"

Фотоконкурс „България, селото, светът"

На 11 октомври стартира фотоконкурсът „България, селото, светът", в който могат да участват ученици от професионалните гимназии по селско и горско стопанство в България и студентите в стопанските университети и факултети на висшите училища, изучаващи дисциплини с насоченост към селското стопанство, както и всички заети в сектора до 26 години. Фотографиите ще се приемат до 31 януари 2011 г.  на онлайн платформата photo.europe.bg или на хартиен носител. Предвидени са специални награди за участниците от професионалните гимназии.

Проектът включва и провеждането на 14 еднодневни семинара в професионални гимназии по селско стопанство в селски и планински общини. „Това, което ни предстои, е голямо предизвикателство", каза Станка Делчева и поясни, че екипът на кампанията ще насочва вниманието към разнообразните възможности, които ОСП предлага отвъд производството на селскостопанска продукция.

Учениците от професионалните училища в Брезник, Кюстендил, Нови пазар, Велики Преслав, Кърджали, Чепеларе, Севлиево, Златарица, Костинброд, Златица, Банско, Сандански, Септември, Перущица ще участват в създаването на кратки тематични видеоофилми, които ще представят техните идеи за развитието на районите, в които живеят и учат.

Предстои и провеждането на 3 дебата със студенти от Лесотехническия университет в София, Аграрния университет в Пловдив и Тракийския университет в Стара Загора.

Предвидено е кампанията да приключи с национална конференция на тема "Предизвикателствата пред развитието на професионалното образование в селското стопанство".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.