В началото на октомври София ще е притегателна точка за хранително-вкусовия сектор. От 5 до 8 октомври в столицата ще се проведат петте международни изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното. Обединени под мегабранда Международни хранителни изложения, те ще съберат стотици български и международни компании, а хиляди посетители всеки ден ще изпълват залите на Интер Експо Център.
С ефикасния си модел форматът доказва, че успехът се крие в общите усилия. Петте изложения се реализират чрез постоянната комуникация, партньорството и екипната работа на организаторите и съорганизаторите Интер Експо Център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.
Резултатът? Петте изложения създават платформа за запознаване с тенденциите при храните, напитките, опаковките и технологиите в хранителния сектор. Посетителите попадат в профилирана среда с потенциални бизнес-партньори. „Всички качества на Международните хранителни изложения ги превърнаха в основни събития за сектора на Балканите и Източна Европа; те създават перспективи за развитие на бизнеса“, споделят организаторите.