На 18 юни 2016, събота, в сградата на Sopharma Business Towers в София, ще се проведе единствения по рода си у нас форум за храна и вино WiFo. Сбитието ще стартира от 10:30 часа.
WiFo има за цел да срещне на едно място хора, които имат задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). Техните вдъхновяващи истории ще бъдат представени пред широка публика.
WiFo 2016 е посветено на занаятчийските храни, на крафт бирите, на микро винарството – на онези продукти, които задават високите стандарти за качество, вкус и природосъобразно производство.
WiFo 2016 е разделено на две основни части: 10 тематични презентации в зала и базар-изложение на фермерски продукти, вино и крафт бири.
Поканени са лектори с лично отношение и страст по избраната тема, хора, които да разкажат вдъхновяващи истории – искрени и предизвикващи размисъл и дискусии.
Освен по теми като антииндустриалните храни, крафт бирите, занаятчийския сладолед и българския черен хайвер, ще се говори и за фотографията на храна, езика на виното, ресторантите за „бавно хранене” и старите сортове растения.
В базара-изложение на фермерски продукти участват малки производители на чисти занаятчийски храни, за чиято преработка са използвани специфични знания и умения. Някои от тези продукти са част от съкровищницата на българските вкусове, описана и пазена от Slow Food.
Предвидени са дегустации и продажба на вино от винопроизводителите, обединени в Асоциацията на независимите лозаро-винари, както и на разнообразни крафт бири – български и вносни.