Конференция на тема: „Как да направим семейните ферми в Югозападна Европа печеливши - ролята на Службите за съвети в земеделието“

В периода 7-8 ноември 2019 г. в гр. Банско, х-л Катарино от 8.30 ч.  ще се проведе годишна среща на Мрежата на съветническите организации от Югоизточна Европа (SEASN) и конференция на тема: „Как да направим семейните ферми в Югозападна Европа печеливши - ролята на Службите за съвети в земеделието“.

Целта на Конференцията е обмяна на опит и идеи от участниците и обсъждане на възможностите за развитие на консултантските услуги в земеделието за семейни стопанства на страните от Югоизточна Европа.

Основни теми на Конференцията:

• По-ниски разходи за механизация - Неформални механизаторски сдружения.
представяне на добри практики от Австрия и Словения

• Прилагане на иновации - преминаване към дигитализиране в земеделието.
запознаване с опита на Швейцария

На Конференцията ще присъстват представители на Глобалния форум на съветническите служби в областта на селските райони (GFRAS), Европейски форум на съветническите служби в областта на селските райони (EUFRAS), Организация по прехрана и земеделие (FAO), Международната академия на консултантите в областта на селските райони  (IALB).

По време на годишната среща на Мрежата на съветническите организации от Югоизточна Европа (SEASN) ще се изберат членовете на новия Изпълнителен борд на мрежата.

Работен език на конференцията - английски език.

Програма на конференцията.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.