1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа

Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа

На 25.3.2015г. (сряда) от 10:30, в Хотел "Парк Хотел Пловдив", бул. Санкт Петербург 38, гр. Пловдив  ще се проведе пресконференция по проект „Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа”, финансиран от Европейската комисия и "Програма Еразъм +".  

бщата цел на проекта е насочена към предоставяне на платформа за дебат и обмяна на добри практики  за младежи и младежки работници, за конвергирането на  иновативни подходи, за справяне с безработицата в селските райони и социалното включване на младежите с по-малко възможности  чрез пропагандиране на възможностите,  които предлага социалното  фермерство, основано на биодинамично земеделие и неформалното образование.

Социалното фермерство е социално-предприемачески модел, в който земеделските дейности се включват младежи с увреждания или младежки групи с членове, които са в неравностойно положение, за реализиране на допълнителни  дейности, различни от конвенционалното земеделие. В този подход се съдържат   много сериозен социален и етичен аспект и  обучителни неформални методи, които могат да постигнат силен терапевтичен ефект върху младежите със специални потребности и да открият пред тях нови хоризонти и възможности за обучение и заетост на базата на техните умения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.