Пивоварите пестят вода - за производството на 1 л бира се ползват между 3 и 4 л вода, а преди 10 години са били около 15 литра

Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България: В бирената индустрия вече са въведени практиките на кръговата икономика

Форум за устойчиво развитие отбеляза юбилейни годишнини на пивоварната индустрия в страната под мотото ,,Прозрачни-отговорни-устойчиви“. През 2021 г. се навършват 140 години пивоварна промишленост в България, 65 години - пивоварна наука у нас и 30 години от основаването на Съюза на пивоварите в България.
 
Въпреки негативите от COVID-пандемията, бирената индустрия продължава устойчиво да работи в посока- иновации, икономически, социален, екологичен и работодателски принос на сектора.
 
Не по-малко полезни са зелените инициативи, които браншът генерира и които също са свързани с кръговата икономика. Именно тук индустрията е инвестирала милиони левове в технологично оборудване.
 
Производството и продажбите на бира осигуряват работна заетост на близо 26 000 души. 
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.