1. Начало
  2. Видеа
  3. Инвестиции
  4. Посланикът на САЩ Ерик Рубин посети дестилерия за етерични масла в Добрич на „Есетере България“

Посланикът на САЩ Ерик Рубин посети дестилерия за етерични масла в Добрич на „Есетере България“

Предприятието удвоява капацитета си, инвестициите възлизат на 12 млн. лв.

Н. Пр. Ерик Рубин - Посланикът на САЩ в България посети най-големия производител на етерични масла в района на Добрич. Направените инвестиции в дестилерията на компанията „Есетере България“ са в размер на 12 млн. лв.

През 2016 г. предприятието стартира с капацитет от около 60-70 куб./м дестилационни мощности. Предстои отваряне на втора дестилерия след близо месец, с което ще се увеличи значително капацитетът за преработка на етеричномаслени култури.

Около 50-60% е застъпена преработката на лавандула. Маточината е вторият сериозен продукт. Изваряват се още: градинска чубрица, а от вносните - тамян и смирна. Предстои внос на кора от специален вид бреза и сандалово дърво.
„Есетере България“ е дъщерна фирма на американската компания doTERRA , която оперира в областта на аромотерапията с амбиция за навлизане и в козметичната индустрия.

Дестилерията осъществява и активна социална политика. До момента компанията е дарила 350 000 лв. за подкрепа на домове и хора в нужда. „Планираните за 2019 г. средства за социални инициативи и проекти ще надхвърлят 150 000 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.