1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Байер с първи за 2022 г. уебинар

Байер с първи за 2022 г. уебинар

Акцент беше поставен на хербицидните антидоти

На 8 февруари Bayer CropScience България представи на първия си за 2022 г. уебинар технологии за борба със смесено заплевеляване в царевица и житни, с акцент върху антидотните си решения. Събитието беше посрещнато с невероятен интерес, като присъстващите във Facebook и YouTube бяха над 400 човека.

Онлайн форумът беше открит от търговския директор на компанията Жечо Мурзов, който приветства земеделските производители, като изрази надежда настоящата година да е по-позитивна и ползотворна. Антидотите са химични вещества, които се включват в хербицидните формулации за предотвратяване на токсичността към земеделските култури.

Едни от най разпространените са изоксадифен-етил в Лаудис, Екип, Вентум, Капрено; ципросулфамид в Аденго, Монсун Актив, Мерлин Флекс; и мефенпир-диетил в Атлантис Флекс, Пасифика Експерт, Секатор, Атлантис Актив, Пума Супер. Всичките 11 утвърдени препарата на Bayer CropScience с антидот са изпитани и показват, че притежават физиологична селективност, увери хербологът проф. Тоньо Тонев. През последните години е налице тенденция в иновативните ПРЗ да се включва повече от едно активно вещество, с цел разширяване спектъра на действие, както и да се противодейства на възникването на резистентност. При употреба на такива продукти е задължително да се включват антидоти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.