1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Екофол представи мощен биостимулатор на Агра 2022

Екофол представи мощен биостимулатор на Агра 2022

Компанията стъпи здраво на пазара на гранулирани торове

На изложението Агра 2022 беше представен мощен биостимулатор, плод на няколко годишна разработка от Екофол. Аминоексперт Суприм съдържа азот, сяра, бор, три фитохормона, аминокиселини и микроелементи. Сред иновациите на българската компания бяха и няколко гранулирани торове.

Има няколко фактора, които изцяло не зависят от участниците в агросектора - могат да бъдат взети само предвид, това коментира изпълнителният директор на Екофол Татяна Михайлова по време на изложението Агра в Пловдив. Тя предупреди, че калиевите и фосфорните торове при всички случаи ще бъдат в дефицит поради затруднения при доставките и динамиката на цените. Има вариант, макар и не изцяло, да се замени храненето, да се допълни с листно хранене.

Екофол предлага такива варианти както за чисто азотно торене, така и за калиево и фосфорно. Листното торене, в съчетание с наличните в почвата хранителни елементи, може да даде по-добро хранене. Това означава скоро след почвено хранене да приложим листно.

Повече от 33 години Екофол произвежда листни торове в България. От 4 години е на пазара на специализираните гранулирани торове. Основен принцип в работата на компанията е по какъв начин торовете да са полезни на земеделските производители, заяви още Татяна Михайлова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.