1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. IX Национален агро семинар на НАЗ

IX Национален агро семинар на НАЗ

Земеделските прoизводители се събират в Пловдив на 28 и 29.11.2019

Националната асоциация на зърнопроизводителите организира IX Национален агро семинар. Форумът ще се проведе на 28 и 29 ноември в Пловдив. Агро семинарът се утвърди като престижно събитие, предоставящо възможности за срещи и дискусии относно най-иновативните и оптимални решения в зърнопроизводството. Тази година събитието ще протече под надслов „Зърнопроизводството – реалност и възможности в новия програмен период след 2020 година“. От Министерството на земеделието ще представят актуална информация относно новата Обща селскостопанска политика, като ще се дебатират и слот-анализа, на базата, на който ще се определят политиките в бъдещия период. Браншовата асоциация ще защитава да няма таван на директните плащания за новия програмен период.
 
По време на агро семинара ще се засегне и темата за застраховането в земеделието.
 
Водещи агрофирми ще разкажат за продуктовата си гама в сферата на семена, торове, растителна защита и арготехниката с фокус иновациите.
 
Националната асоциация на зърнопроизводителите ще връчи стипендията „Иван Генчев Танев“ на студент, продължаващ обучението си по специалност растителна защита за степен „магистър“. От Асоциацията са поканили премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева за приветствие към участниците в семинара. Участие са потвърдили високопоставени представители на агросектора от европейски институции.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.